Angol Cocker Spániel

Angol cocker spániel. Ma az egész világon kedvelt, bár meglehetősen kényessé vált fajta, mondhatni a kozmetikaszalonok sztárja. Bármely “vadászkutya”-színben előfordulhat. Marmagassága 36-40 cm. Csendes, jóindulatú, nyugodt természetű, ezért városi tartásra kimondottan alkalmas. Vidám, pajkos természetű fajta. Mindig csóválja a farkát. Vadászkutya létére is jól be tud illeszkedni a családba.

A legrégibb ismert kutyafajták közé tartozik, spanyol madarászkutyáktól ered. A XIX. században speciálisan az erdei szalonka (=woodcock) vadászatára tenyésztették. A cocker vadászati előnyei a széles, tiszta ívű kajtatás, nyomhangos vadászat, szenvedélyes apportírozás, vízből is, valamint jó teljesítmény vércsapán és jelölésben. Az utóbbi fontos, mert a kis kutya gyakran nem tudja apportírozni a zsákmányt. Jó kábítószer- és robbanóanyag-kereső kutya. Igazi karriert azonban családi kedvencként futott be. Nagyon okos, ragaszkodó és hízelgő, ugyanakkor temperamentumos, mindig vidám, játékos és kész a sétára. A bájos, madonnapillantású kutyát következetesen kell nevelni, mivel nagyon is érti a módját, hogyan csavarja az egész családot az ujja köré. A kutya érdekében feltétlenül ügyeljünk a megbízható engedelmességre. Figyelni kell a vonalaira is, mert a cockerek nagyon jó táplálékhasznosítók, és állandóan éhesek. A rendszeres szőrzetápolás és a túl dús bunda ritkítása elengedhetetlen, különösen a fülekben.

Általános megjelenés: Vidám , robosztus, sportos, kiegyensúlyozott, tömör; a talajtól mért marmagasság, szinte megegyezik a martól mért hosszal.

Viselkedés/ jellem(wesen): Vidám természetû, fáradhatatlan farok csóválással, a mozgása típusos, amely fõleg a nyomkövetésnél mutatkozik meg, bátor a sûrû bozótosban. Szelíd és ragaszkodó, mégis életteli, de nem szemtelen.

Szõr:
Sima, selymes szerkezetû, soha nem drótos vagy hullámos, nem dús és nem göndör. A test, a mellsõvégtagok és hátulsóvégtagok a csánk fölött, dúsan szõrözött (zászlós).

kutyakozmetika kutyakozmetikus olcsó zugló házhoz otthon háznál hétvégén este szombat vasárnap spániel máltai selyem pincs nyírás westie nyírás bolognese nyírás havanese nyírás yorki nyírás spániel trimmelés spániel nyírás foxi nyírás foxi trimmelés schnauzer nyírás schnauzer trimmelés uszkár nyírás shih-tzu nyírás golden trimmelés szetter trimmelés spicc nyírás palota pincsi nyírás szálkás tacskó trimmelés nagytestű kutyák filces csomósszőrű egészségügyi nyírás speciális nyírógép