Karomvágás

A karmok hosszának rendszeres ellenőrzése nagyon fontos, mert a kelleténél hosszabb karom kényelmetlen a kutyának. A ritkán vágott, túlnőtt karom ápolása is nehezebb, mert a karmokban lévő ér is túlságosan megnő és így vérzés nélkül nehéz a karmokat visszavágni.

A farkaskörmöket is rendszeresen vágni kell, mert ha túlnő, belenőhet a húsba, vagy játék, mozgás közben eltörhet, mely igen fájdalmas az ebnek.

A karmokat már kölyök korban el kell kezdeni vágni, mert a még kicsi,  sétához nem szoktatott kutyának nem tud lekopni a karma.

Minden méretű fajtánál rendszeres beavatkozást igényel, főleg a farkasköröm vágása. Idős, keveset mozgó kutyák,  illetve a kistestű, hosszú szőrű fajták kevésbé tudják koptatni a karmukat.

A karomvágás speciális kutyák számára fejlesztett szerszámmal történik.

 

kutyakozmetika kutyakozmetikus olcsó zugló házhoz otthon háznál hétvégén este szombat vasárnap spániel máltai selyem pincs nyírás westie nyírás bolognese nyírás havanese nyírás yorki nyírás spániel trimmelés spániel nyírás foxi nyírás foxi trimmelés schnauzer nyírás schnauzer trimmelés uszkár nyírás shih-tzu nyírás golden trimmelés szetter trimmelés spicc nyírás palota pincsi nyírás szálkás tacskó trimmelés nagytestű kutyák filces csomósszőrű egészségügyi nyírás speciális nyírógép